't Katelijnenhof
  • Home
  • Award winner
  • Beschikbaarheid
  • Virtueel bezoek
  • Feesten
    • Babyborrel >
      • Checklist babyborrel
    • Receptie
    • Familiefeest
    • Huwelijk
    • Personeelsfeest
    • Communiefeest
    • Lentefeest
    • Walking dinner
    • Ontbijt
    • Rouwmaaltijd
    • Babyborrel kostprijs
  • Prijzen
    • Prijzen van 01 11 22 tot 31 03 23
    • Prijzen van 01-04-23 tot 31-08-23
  • Afspraak
  • Reserveren
  • Foto's
    • Viruteel bezoek
    • Gerechten
    • Grote zaal
    • Kleine zaal
    • Tuin
    • Mogelijke tafelschikkingen
  • FAQ
  • Team
  • Video's
  • Contact
  • Blog
  • Jobs
    • Werk
    • Kelner
    • Afwasser
    • Ober
    • Keukenhulp
    • Poetsvrouw
    • Hulpkok
    • Flexi-job
    • Flexijob
    • Jobstudent
​
Bestellingen voor eindejaar zijn afgesloten. Iedereen bedankt voor de bestellingen!
​Download de afdrukbare werkwijze.
hapjesmenu - 2021.pdf
File Size: 107 kb
File Type: pdf
Download File

zeebaars + hert - 2021.pdf
File Size: 141 kb
File Type: pdf
Download File

Of lees hier alle tips.
Algemeen:
STEEDS STARTEN MET VOORVERWARMDE OVEN OP 180°C
De zwarte plastieken bakjes mogen zowel in de oven als in de microgolf.
De aluminium bakjes mogen enkel in de oven.​
Aardappelen bij zeebaars en hert:
  1. Gratin-aardappel: Gedurende 40 minuten opwarmen in de oven op 180°C, niet afgedekt.
  2. Rosti-aardappel: Gedurende 4 minuten op 180°C in de frietpot.
  3. Kroketten: Gedurende 4 minuten op 180°C in de frietpot, niet te veel in 1 keer.
​
Hapjesmenu
 
​Koude hapjes
Deze zijn volledig klaar.
Deze mogen gewoon geserveerd woeden.
 
Warme hapjes
Barketje van geitenkaas en olijf
  • 6 minuten in voorverwarmde oven.
  • Plaats de barketjes op een klein bordje en dien op.
 
Beursje met Groenlandse  heilbot op bedje van venkel en wittewijnsaus
  • 6 minuten in voorverwarmde oven
  • Plaats de beursjes op een klein bordje en dien op.
  • De genodigden moeten het houten speldje afschuiven en kunnen vervolgens het beursje uitlepelen.
 
Vissoep met tongscharrolletje en grijze garnalen
  • Soep mag opkoken op een vuurtje.
  • Tongscharrolletje met groenten afgedekt in de oven gedurende 8 minuten.
  • Leg een tongrolletje met wat groenten in een kommetje. Schik wat garnalen naast het tongrolletje.
  • Doe een scheutje soep in de kommetjes.
  • U kan dan nog de rest van de soep (met eventueel de rest van de garnalen) in een kannetje doen, zo kunnen de gasten nog soep bijschenken.
 
Gebakken Sint-Jacobsvrucht op bedje van wortel, courgette en pijpajuin met Oosters soepje
  • Soep mag doorkoken op een vuurtje.
  • Coquilles met groenten afgedekt in de oven gedurende 5 minuten.
  • Leg wat groenten met één Sint-Jacobsvrucht in een kommetje.
  • Doe een scheutje soep in de kommetjes.
  • U kan dan nog de rest van de soep in een kannetje doen, zo kunnen de gasten nog soep bijschenken.
 
Paling in ’t groen
  • Plaats de paling in ‘t groen afgedekt in de oven gedurende 15 à 20 minuten (naargelang de hoeveelheid).
  • Verdeel over bordjes en serveer.
 
Parelhoen
  • Plaats het vlees met saus, aardappelen en groenten (wortel/courgette) afgedekt in de oven gedurende 15 minuten.
  • Schik enkele (3) stukjes vlees in het bordje en oversaus naar keuze. Schik daarna 2 aardappeltjes, 2 wortels, 2 courgettes aan de zijkant van het bordje.
  • Schik nog enkele stukjes appel erbovenop.
 

 GEBAKKEN ZEEBAARS
Met carpaccio van tomaat, courgette en aubergine, kreeftensaus, jonge wortelen en oesterzwammen, sojascheuten en mini-tomaat, groentebrunoise en broccoliroosjes, boontjes met spek
Met kroketten, röstiaardappelen of gratin aardappelen
 
Vis
Plaats de vis afgedekt in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
De carpaccio van tomaat, courgette en aubergine liggen al onder de vis. Zorg ervoor dat de carpaccio bij het serveren ook onder het stuk vis blijft liggen.
 
Warm de kreeftensaus op zacht vuurtje op.
 
De groenten garnituur
  1. Jonge wortelen en oesterzwammen
  2. Sojascheuten en mini-tomaat
  3. Groentebrunoise en broccoliroosjes
  4. Boontjes met spek
 
Kies enkele groenten uit om een eerste bord te dresseren. Warm deze groenten gedurende een 15-tal minuten op. We raden u aan alles af te dekken met aluminiumfolie.
Terwijl u van uw hoofdgerecht geniet, kunt u de overige groenten in de oven steken. Dan zullen deze perfect zijn voor het serveren van een 2de bord.
 

Dresseren
Wanneer je de borden schikt, plaats dan eerst een mooi stuk vis met daaronder de carpaccio van de tomaat, courgette en aubergine in het midden van het bord. De staartstukjes kan je overhouden om een 2de bord te schikken. Schik de warme groenten, en gebruik de andere groenten voor een 2de bord.
Schep wat saus op het bord, naast of op de aardappelen.
​
 ************************************************************ 
 
FILET VAN HERT 
Met wildsaus, witloof, boontjes met spek, appeltje met veenbessen, minitomaat en oesterzwammen, spitskool
Met kroketten, röstiaardappelen of gratin aardappelen.
 
Vlees
Oven voorverwarmen op 180°C.
De filet van hert is reeds aangekleurd. 
  • Indien u de filet mooi saignant wenst te eten, raden wij aan deze niet afgedekt gedurende 15 minuten in de oven te plaatsen op 180°C.
  • Indien u de filet meer doorbakken wenst, raden wij aan deze niet afgedekt gedurende 20 à 25 minuten in de oven plaatsen op 180°C.
 
Bij het opdienen, snijdt u de filet in sneetjes van 4 cm dikte (voor elk bord 1 dik plakje).
 
Warm de wildsaus op een zacht vuurtje op.
 
De groenten garnituur
  1. Krokant gebakken witloof
  2. Boontjes met spek
  3. Appel met veenbessen
  4. Minitomaat en oesterzwammen
  5. Spitskool
 
Kies enkele groenten uit om een eerste bord te dresseren. Warm deze groenten gedurende een 15-tal minuten op (180°C). We raden u aan alles af te dekken met aluminiumfolie.
Terwijl u van uw hoofdgerecht geniet, kunt u de overige groenten in de oven steken. Dan zullen deze perfect zijn voor het serveren van een 2de bord. 
De veenbessen afzonderlijk op het vuur opwarmen en bij het opdienen een koffielepeltje in de appeltjes doen.


Dresseren
Schik 1 dik plakje hert onderaan het bord.
Wanneer je de borden schikt, start u met 3 groenten, en gebruik de andere groenten voor een 2de bord.
Schep wat saus op het bord, naast of op de aardappelen.

We zouden vereerd zijn u te mogen ontvangen!


E-mail

info@katelijnenhof.be

Bel

+32 475 61 80 58

Adres

Heirweg 172
​8800 Roeselare
  • Home
  • Award winner
  • Beschikbaarheid
  • Virtueel bezoek
  • Feesten
    • Babyborrel >
      • Checklist babyborrel
    • Receptie
    • Familiefeest
    • Huwelijk
    • Personeelsfeest
    • Communiefeest
    • Lentefeest
    • Walking dinner
    • Ontbijt
    • Rouwmaaltijd
    • Babyborrel kostprijs
  • Prijzen
    • Prijzen van 01 11 22 tot 31 03 23
    • Prijzen van 01-04-23 tot 31-08-23
  • Afspraak
  • Reserveren
  • Foto's
    • Viruteel bezoek
    • Gerechten
    • Grote zaal
    • Kleine zaal
    • Tuin
    • Mogelijke tafelschikkingen
  • FAQ
  • Team
  • Video's
  • Contact
  • Blog
  • Jobs
    • Werk
    • Kelner
    • Afwasser
    • Ober
    • Keukenhulp
    • Poetsvrouw
    • Hulpkok
    • Flexi-job
    • Flexijob
    • Jobstudent